“Vi lever längre och är friskare än någon gång tidigare i människans historia. Ändå äter över en miljon svenskar medicin mot depression. Jag fattar att det här kan låta rätt deppigt. Men. Det finns saker vi kan göra för att må bättre.”

– Anders Hansen

Anders Hansen är psykiatrikern som gjort succé med den omåttligt populära boken Hjärnstark, vilket beskriver motion och tränings positiva påverkan på hjärnan, stresståligheten och intelligensen. Hansen har belönats med Mensapriset och Hälsopriset som årets författare, och är nu aktuell med bl.a. boken Skärmhjärnan, som sommarpratare i P1, och programledare för SVT:s nya serie Din hjärna som handlar om hur hjärnan fungerar socialt och vad som händer under stress.

Dessutom är Anders en mycket populär och flitigt anlitad föreläsare, och hjälper företag och organisationer att steg för steg förstå hur motion, sömn och sociala relationer är helt avgörande för vårt välbefinnande. Hansen talar om hjärnans kapacitet till ständig utveckling och förändring via bildning av nya hjärnceller – allt du gör, till och med varje tanke du tänker förändrar din hjärna litegrann. Via forskning kan man se att vi genom träning och fysisk aktivitet har enorm kapacitet att påverka vår hjärna. Vi mår bättre, förbättrar vår sömn, kreativitet och intelligens, vårt minne och vår förmåga att hantera stress.

I sina föreläsningar förklarar Hansen hur ni ska röra er, matens effekt på hjärnan, och vilka åtgärder ni kan vidta för att hantera stressiga situationer och perioder. Ni får konkreta tips och råd kring hur ni kan träna och motionera för att ta del av alla positiva effekter som forskningen visar.

Han betonar även vikten av att inte enbart röra på sig, utan att också sova tillräckligt samt vårda sina sociala relationer för att minska risken att drabbas av stress och en lång rad sjukdomar.

Genom att lyssna på Anders Hansen får ni inte bara inspiration och motivation till att förbättra er hälsa via träning och en sund livsstil, utan ni förstår också de bakomliggande faktorerna till dessa effekter. Ni lär er hur ni med minimala medel uppnår maximal effekt, och optimerar era förutsättningar för en välmående, hållbar och hälsosam arbetsplats.

Här kan du läsa mer om Anders Hansen.

Kontakta oss på info@talkingminds.se för mer info om hur du bokar Anders Hansen!

Dela nyheten