Var tänker du tillbringa din sommar?

Vi kommer att vara mycket i vårt fritidshus i Roslagen. Jag älskar att vara där, jag blir så lugn och kommer in i ett skönt flow. Och så badar och simmar jag varje dag. Både kroppen och själen blir helt euforisk av det.

Jag älskar dessutom lite crazy lopputmaningar – så i början på augusti ska jag och min man köra AIM Challenge i Lindvallen tillsammans. Det finns 60 kontroller, och vi ska ta så många som möjligt på sex timmar, genom att cykla, springa, simma, paddla, klättra och skratta. Buskul!

Tips på ditt bästa sommarnöje?

Spring lite roliga, lokala lopp! Det blir som en folkfest och brukar vara avslappnat och trevligt, ett sätt att möta genuint bra folk som bor i trakten. Och så får du igång glädjehormonerna på köpet och bidrar lite till ungdomsverksamheten på orten. Win-win-win för alla.

Om du fick välja en person att ha en grillkväll med, vem skulle det vara och varför?

Vet du. Om jag fick ha tillbaka min pappa för en dag, så skulle jag välja honom, alla gånger. Han dog tyvärr i cancer alldeles för tidigt och han var den roligaste, mest kärleksfulla jag visste. Jag har aldrig fått visa för honom att jag fick en sådan fin familj, med en rolig man och tre briljanta barn. Jag skulle så innerligt önska att de fick mötas – om så bara för en fin sommarkväll med korvgrillning i Roslagen. Men om jag måste välja någon som lever så säger jag Peter Apelgren. Han kommer garanterat se till att alla trivs och även ha med sig roliga människor.

Ditt roligaste sommarminne?

Åh jag har så många! Men det som jag kommer på spontant, var att simma i Riddarfjärden när jag körde mitt första triathlon i Stockholm förra året. Jag älskar verkligen att simma där, i ett helt båtfritt vatten, med alla andra tokfransar. Det var så härligt generös stämning. Det finns en bjussighet i triathlonvärlden som jag blir alldeles varm i hjärtat av. Jag trodde man måste vara lång, smal och snabb för att köra triathlon, men det går alldeles utmärkt att vara kort, rultig och långsam också, haha. Huvudsaken att man njuter på vägen och har kul. Då får du många high-fives på.

Fem snabba!

Strut eller bägare? Strut! Och helst riktig våffla. Och mjukglass med strössel och en sån där gräddboll på toppen.
Hav eller Sjö? Hav! Men sjö funkar, bara det går att hoppdoppa sig.
Blåbär eller Hallon? Hallon! –  vi har magiskt goda hallon vid torpet i Roslagen. Vildhallon ska vi inte snacka om. Livet kan nästan inte smaka bättre än så.
Tidning eller Bok? Bok! Jag älskar sammanhang och fördjupningar.
Sola eller Bada? Bada! Men man kan torka i solen, mellan alla roliga bad.

Dela nyheten