Katarina Blom

Katarina Blom är lyckopsykologen som rensar i röran bland lyckolöften och kalla fakta, och tar upp frågor som hur det kommer sig att hjärnan fungerar som ett kardborreband för oro och negativitet, och vad vi kan göra för att öka vårt välbefinnande – på riktigt. På ett underhållande och interaktivt sätt avlivar hon myter och rykten om vad som gör oss lyckliga, och visar vad vetenskap och forskning har att säga om mänskligt välbefinnande. Genom konkreta övningar får deltagarna prova på att ta makten över sitt eget välmående. Föreläsningarna innehåller även principer för beteendeförändring och knep för att lättare skapa förändring i vardagen.

Katarina har fått stort genombrott i media och anses vara Sveriges första lyckopsykolog, och gästar ofta olika morgonsoffor där hon berättar om hur hjärnan fungerar i jakten på det lyckliga livet. Hon är en mycket populär föreläsare och anlitas flitigt av organisationer (t.ex. SVT, UR, KPMG, Karolinska Institutet) som vill uppnå ökad glädje, produktivitet och trivsel på jobbet. Hon var även nominerad till prestigefyllda Årets talare – Genombrott 2016.

Katarina Blom är författare till boken Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi, och driver idag ett nätverk av psykologer som sprider psykologi och gör den enkel att använda. Tillsammans med sina kollegor har hon skrivit boken Ensam eller stark, som handlar om teamutveckling och samarbete.

Gör som en halv miljon andra och kika på ett smakprov från en föreläsning med Katarina Blom!

Katarina skräddarsyr sina föreläsningar utefter era önskemål och behov.

Exempel på föreläsningar med Katarina Blom

Lycka på fullt allvar – en introduktion till positiv psykologi
Hur kan vi förstå och hantera hjärnan för att fungera optimalt på jobbet och i våra relationer? Vilka principer är det som guidar välbefinnande? Vad är det som kännetecknar lyckliga och välmående människor, och varför handlar det inte om att bara tänka positivt? Här synas vetenskapen bakom välbefinnande och vi får en inblick i varför strävan att bli lyckligare här och nu är något helt annat än den hopplösa kampen om att en dag bli lycklig.

Vill ni också göra psykologisk träning lika naturlig som fysisk träning? Genom konkreta utmaningar från Katarinas psykologiska gym får du som deltagare med dig praktiska verktyg att använda i din vardag. Utmaningarna går att testa före, under och efter en föreläsning för att få ut mer av det fysiska mötet.

Tänk inte på en gul banan – tankar, känslor och beteenden i tider av förändring
Det är svårt att påverka tankar och känslor. Har du någon gång försökt att inte tänka på en gul banan? Eller försökt att inte vara nervös när du ska hoppa bungy jump? Då förstår du detta. Förstå hur tankar, känslor och beteenden påverkas i tider av förändring. Minska frustrationen och öka det engagerande arbetet med verktyg från vetenskapen.

Feedback och mål
Vad kan Super Mario kan lära oss om positiv feedback?
Management by fear är sedan länge förbi och idag blir vi som mest effektiva när vi har flow, autonomi och vi hejar på varandra. Men hur skapar vi detta? Tv-spel är fenomenala på att fängsla sina spelare över hela världen. Vad gör exempelvis Super Mario som vi som organisation kan lära oss av när det kommer till att skapa flow och engagemang? Här tar Katarina inspiration från tv-spelspsykologin för att förklara hur vi genom feedback kan skapa en uppmuntrande och högpresterande organisation där vi når våra mål.

Ensam eller stark – åtta principer för ett framgångsrikt team
Ett hållbart team blir ett framgångsrikt team. En organisation med en god arbetsmiljö blir en välfungerande organisation. Åtta principer hjälper er att designa ett samarbete som håller. Bota egoisterna i organisationen med forskning från nobelpristagaren Elinor Ostrom, svensk arbetsmiljöforskning och över 100 psykologiska studier. Föreläsningen bygger på boken med samma namn som Katarina varit med och författat, och ger en översikt av de åtta principerna.

Alternativa föreläsare

Rosita Bergkvist Anders Hansen

Katarina Blom föreläser om...

tag copy 4 Created with Sketch. Arbetsglädje
tag copy 4 Created with Sketch. arbetsplats
tag copy 4 Created with Sketch. förändring
tag copy 4 Created with Sketch. Föreläsare
tag copy 4 Created with Sketch. forskning
tag copy 4 Created with Sketch. Framtid
tag copy 4 Created with Sketch. glädje
tag copy 4 Created with Sketch. Grupputveckling
tag copy 4 Created with Sketch. Hälsa
tag copy 4 Created with Sketch. Hjärnan
tag copy 4 Created with Sketch. Konflikthantering
tag copy 4 Created with Sketch. Ledarskap
tag copy 4 Created with Sketch. lycka
tag copy 4 Created with Sketch. Medarbetarskap
tag copy 4 Created with Sketch. Organisation
tag copy 4 Created with Sketch. Personlig utveckling
tag copy 4 Created with Sketch. psykisk hälsa
tag copy 4 Created with Sketch. Psykisk ohälsa
tag copy 4 Created with Sketch. Psykologi
tag copy 4 Created with Sketch. Stresshantering
tag copy 4 Created with Sketch. Team
tag copy 4 Created with Sketch. välbefinnande

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/mtgruppe/ExtraDomains/talkingminds.se/wp-content/themes/talking-minds/parts/speaker-content.php on line 114

Sök tillgänglighet

  • Date Format: YYYY dash MM dash DD

Vill du veta mer? Hör av dig, så diskuterar vi lösningar.